Tunmousse

Ret Forret

Ingredienser
  

  • 2 ds Tun i olie
  • 1 mellemstort Løg
  • saften af 1 Citron
  • ¼ l Creme Fraiche 18%
  • dl Piskefløde
  • 1 glas Rød caviar
  • 6 blade Husblas
  • salt peber og mere citron efter smag

Sådan gør du
 

  • Bland indholdet af tunfiskedåserne (hæld det meste af olien fra) med hakket løg, creme fraiche, citron, salt og peber
  • Kør det kort igennem med stavblender, eller i blender
  • Udblød husblasen i koldt vand, og smelt det i vandbad, og lad det køle en smule
  • Rør husblas i tumnoussen (el-pisker og tynd stråle under piskning, så det ikke klumper)
  • Mens tunmoussen stivner, piskes piskefløden til flødeskum
  • Når massen er stiv nok til at man kan trække mønster, vendes flødeskummen i
  • Vend forsigtigt caviaren i
  • Smag til, og hæld moussen i form
  • Stil i køleskab 3-4 timer inden servering

Noter

Det fantastiske madbrød passer perfekt til
Kan fryse
Kan laves et par dage før servering