Tunmousse
Ret Forret
Ingredienser
- 2 ds Tun i olie
- 1 mellemstort Løg
- saften af 1 Citron
- ¼ l Creme Fraiche 18%
- 1½ dl Piskefløde
- 1 glas Rød caviar
- 6 blade Husblas
- salt peber og mere citron efter smag
Sådan gør du
- Bland indholdet af tunfiskedåserne (hæld det meste af olien fra) med hakket løg, creme fraiche, citron, salt og peber
- Kør det kort igennem med stavblender, eller i blender
- Udblød husblasen i koldt vand, og smelt det i vandbad, og lad det køle en smule
- Rør husblas i tumnoussen (el-pisker og tynd stråle under piskning, så det ikke klumper)
- Mens tunmoussen stivner, piskes piskefløden til flødeskum
- Når massen er stiv nok til at man kan trække mønster, vendes flødeskummen i
- Vend forsigtigt caviaren i
- Smag til, og hæld moussen i form
- Stil i køleskab 3-4 timer inden servering
Noter
Det fantastiske madbrød passer perfekt til
Kan fryse
Kan laves et par dage før servering